חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביהמ"ש לא יקנה לתובע זכויות בדירה או בשוויה תוך שימוש בסעיף 8 (2) לחוק יחסי ממון

: | גרסת הדפסה
תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה בירושלים
24454-00
24.8.2006
בפני :
1. פיליפ מרכוס
2. סגן נשיא לענייני משפחה במחוז ירושלים


- נגד -
:
א' ד'
עו"ד חן
:
א' ת'
עו"ד פרידמן
פסק-דין

1. בפניי תביעת גבר לפירוק שיתוף במקרקעין, בכספים, ובמטלטלין, כאשר הנתבעת היא מי שהיתה אשתו. בני הזוג נישאו בשנת 1988, ונולדו להם 5 ילדים.

2. התביעה הוגשה בחודש אדר תשס"ד, מרץ 2004 : בני הזוג התגרשו בנובמבר 2004, במהלך ההליכים.

3. (א) בכתב התביעה, עותר התובע לפירוק שיתוף של שתי דירות, הראשונה ברחוב א' ירושלים (להלן- "דירת א'"), והשניה, ברחוב ה-ד' בירושלים (להלן -"דירת ד'"). הוא עותר למינוי עורך דינו ככונס נכסים לשם ביצוע פירוק השיתוף על ידי מכירה של הדירות.

(ב) כמו כן עותר המבקש לפירוק שיתוף בתכולת שתי הדירות.

(ג) כן הוא מבקש צו המורה לנתבעת להשיב לתובע 150,000 ש"ח, שלטענתו, משכה האישה מחשבון בנק משותף של הצדדים, והסכום מהווה מחצית מהסכום שעמד לרשות הצדדים, עובר לתאונת דרכים שעבר התובע.

(ד) עתירה נוספת היא לחלקו של התובע בדמי השכרת דירת ד', מתחילת מרץ 2000, עד למועד הגשת התביעה.

(ה) כן הוא תובע 45,000 ש"ח אשר לדבריו נלקחו שלא כדין מכספים מעוקלים.

4. (א) לטענת הנתבעת, על כל התביעה להדחות.

(ב) היא נפגעה בתאונת דרכים בשנת 1984, והיא זכתה לפיצויים, אותם השקיעה בדירת ד', אותה רכשה בשנת 1987 , והדירה ברחוב א' גם היא נרכשה מכספי הפיצויים, סמוך למועד הנישואין. לכן, לטענתה, לא קיים כל שיתוף בדירות כאשר כל הרכישות נעשו מכספיה שלה; ככל שהתביעה נובעת מהוראות חוק יחסי ממון בין בני זוג התשל"ג, 1973, השיתוף אינו חל על שתי דירות אלו; כאמור, סעיף 5 (א) (2) לחוק כשהדירות הן תחלוף לכספים שנתקבלו, בהיותם

"גמלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על ידי המוסד לביטוח לאומי, או שנתקבלו כפיצויי שנפסקו או מגיעים על פי חוק לאחד מבני הזוג בשל נזק גוף".

(ג) באשר למשיכות הכספים, טוענת האישה שהתובע לא הביא כל ראיה בדבר משיכת הסכומים הללו, והיא מכחישה כל משיכה כזו.

(ד) באשר לכספים לחשבון משותף, ובעניין השכרת הדירה, טוענת הנתבעת כי הסכומים הללו, עוקלו על ידי התובע.

(ה) באשר למטלטלין, טוענת הנתבעת, שמדובר במעט ריהוט ישן ברובו, ששוויו, שואף לאפס.

5. (א) התברר, כי אכן בני הזוג גרו בדירת א' במשך שנות הנישואים ושם גידלו את ילדיהם.

(ב) עם זאת האיש הורחק מדי פעם מהדירה על ידי החלטות שיפוטיות בשל אלימות זאת החל משנת 1997.

(ג) אין מחלוקת שבחלק מהזמן מאז, הוא התגורר במחסן שצמוד לדירה זו.

(ד) לטענתו הוא השקיע בשיפוץ המחסן, והפיכתו ממחסן למגורים. 

(ה) עוד טוען התובע, כי הוא היה שותף לרכישת הדירה ברחוב ד' מתוך הכנסותיו מלפני החתונה, ומתוך מתנות שקיבלו הצדדים לחתונה.

(ו) עוד טען הנתבע כי לפני שנפגע בתאונת הדרכים וחלה מחלת רוח, הוא פרנס את משפחתו בכבוד, וכך תוך מאמץ המשותף אם לא ברכישת הדירות, זוכה הוא לבעלות, במשותף עם הנתבעת, על שתי הדירות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>